Over de verkiezing

Duurzaamheid zorgt voor meer leefbaarheid en verbinding! En we hebben maar 1 aarde waar we zuinig op moeten zijn. Voor ons zelf en voor toekomstige generaties. Daarom worden er bij de Awards voor Duurzaamheid in verschillende categorieën duurzame initiatieven beloond, die gericht zijn op "Groen".

Awards uitgereikt tijdens Big Improvement Day (BID) en in het FIGI Theater

Tijdens de Big Improvement Day op dinsdag 16 januari 2024 wordt de categorie BID Impact Award; Voorkomen/Preventie/Duurzame Alternatieven uitgereikt (de Vakjury Top 3 van deze categorie ontvangt daar voor een uitnodiging + de 2 winnaars van de Publieksprijs). De andere categorieën worden een paar dagen later uitgereikt tijdens de Award Uitreiking van de Awards voor Duurzaamheid op maandag 22 januari 2024 in het FIGI Theater in Zeist. Ook daar voor ontvangen zowel de Vakjury Top 3 per categorie, als de winnaars van de Publieksprijzen een uitnodiging. 

Alle awards worden (door Juttergeluk) gemaakt van gerycled materiaal.

Winnaars van de Publieksprijzen + de Top 3 van de Vakjury ontvangt per e-mail een uitnodiging.

Tijdlijn 

 • Nominatiefase; 18 september 2023 t/m 31 oktober 2023
 • Stemfase; 10 oktober 2023 t/m 9 november 2023
 • Vakjury beraad
 • Award Uitreiking; BID Impact Award; Voorkomen/Preventie/Duurzame Alternatieven tijdens Big Improvement Day op dinsdag 16 januari 2024
 • Award Uitreiking overige categorieën in FIGI Theater in Zeist op maandag 22 januari 2024. Met onder meer een keynote van de Plastic Soup Foundation en muzikale ondersteuning op circulaire muziekinstrumenten. 

 

Categorieën

Awards Per provincie;

 • Opruimen lokaal not for profit

Awards Landelijk/internationaal zowel not for profit als commercieel;

 • BID Impact Award; Voorkomen/Preventie/Duurzame Alternatieven
 • Opruimen
 • Hergebruiken
 • Herstel
 • Duurzame Vakanties en Reizen
 • Overig

 

Publieksjury en Vakjury

De winnaars van de Publieks Awards worden per categorie bepaald door de online stemronde. Er is een Award voor het initiatief met de beste waardering en een Award voor het initiatief met het meeste aantal stemmen. Een initiatief kan ook beide titels winnen. Bij gelijke stand qua aantal stemmen geeft het beste cijfer de doorslag. Bij gelijke stand qua waarderingscijfer geeft het aantal stemmen de doorslag. Er zijn minimaal 30 stemmen nodig om een titel te kunnen winnen. In de categorie "Opruimen lokaal not for profit" zijn er ook Awards per provincie te verdienen. 

In iedere categorie wordt er echter ook een landelijke Vakjury Award uitgereikt door de Vakjury. Zij bepalen per categorie welke 3 initiatieven een Vakjury Award verdienen. De vakjuryleden worden binnenkort gepresenteerd.

Stemronde
Vanaf 10 oktober tot en met 9 november 2023 kon iedereen via deze website stemmen op zijn of haar favoriete initiatief. Je mocht maximaal 1 keer per categorie een stem uitbrengen.

Als stemmer maake je daarbij kans op mooie prijzen: 

 1.  Overnachting voor 2 personen in een Natuurhuisje
 2.  Duurzame wellnessentree voor 2 personen
 3.  Diner voor 2 in een Vegan restaurant

 

Creativiteit Awards
Ook worden er 3 Creativiteit Awards uitgereikt aan de genomineerden die hun nominatie op een creatieve of efficiente manier onder de aandacht hebben gebracht. Dus zet je beste beentje voor en laat het ons even weten als je iets hebt ondernomen wat een Creativiteit Award verdient, bijvoorbeeld door de verkiezing te taggen op social media; #awardsvoorduurzaamheid

 

Organisatie & Partners
De Awards voor Duurzaamheid worden georganiseerd met onder meer de partners Big Improvement Day, United Consumers, Vote Company en de Plastic Soup Foundation. De uitvoering is deels in handen van Vote Company. Zij faciliteerden onder meer ook de Verkiezing van het Mooiste Natuurgebied voor het Ministerie van Economische Zaken. Wil je ook als partner betrokken zijn bij de Awards voor Duurzaamheid dan vernemen we dat graag via info @ awardsvoorduurzaamheid.nl

Partners
BIDPSFVoteUnited Consumers

Deze verkiezing wordt uitgevoerd door Vote Company,
De specialist in stemmen online en het organiseren van verkiezingen. Meer info over stemtools

Om deze website ten volle te benutten dient u cookies te accepteren - toon details